rechtbank, rechter, justitieDe rechter heeft 18 bestormers die op 9 oktober met vuurwerk- en rookbommen een AZC in Woerden aanvielen, veroordeeld wegens rellen. De groep sprak vooraf via WhatsApp af om met militaire precisie de noodopvang voor vluchtelingen te bestormen. Uit schriftelijke verklaringen hebben beveiliger verteld zich “Nog nooit zo bedreigd te hebben gevoeld.” De rechter veroordeelde de poging tot zware mishandeling met een welgemeend “Foei! Niet meer doen!” en liet de relschoppers daarna met excuses voor hun aanhouding weer vertrekken.

De beveiligers en vluchtelingen, die tijdens de aanslag in het AZC verbleven hebben hun excuses aangeboden aan de relschoppers en van de rechter moeten beloven geen aangifte meer te doen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better