Mark RuttePremier Rutte heeft woensdagavond voor het eerst in ons land  een Correspondents’ Dinner gehouden. Het Correspondents’ Dinner is al jarenlang een traditie in de Verenigde Staten waar de president de pers onder het genot van een etentje humoristisch toespreekt. Mark Rutte maakte tijdens het Dinner grappen over de politiek, maar ook  over het feit dat hij nog steeds geen vriendin had. NRC-verslaggever Petra de Jong volgde Rutte een jaar lang, waarover de premier zei dat zij hem overal volgde. “Zelfs mijn moeder dacht dat ik eindelijk een vriendin had.”

Rutte maakte grappen over vrijwel iedereen in de tweede kamer, behalve over Geert Wilders of andere PVV-coryfeeën. Wilders regeerde furieus:

Het is weer duidelijk. Zelfs op een etentje met de pers wordt de PVV weer gewoon genegeerd. Het is een nep-Correspondents’ Dinner! #schande #tijdvoorverkiezingen #deschuldvanvluchtelingen

Volgend jaar komt er waarschijnlijk weer een Correspondents’ Dinner, maar dat hangt af wie er op dat moment premier is. Volgens Geert Wilders mag er democratisch gezien alleen een Correspondents’ Dinner komen als hij op dat moment premier is, “Of er komt een revolte!”, volgens Wilders. Over het feit dat na de toespraak van Rutte cabaretier Dolf Jansen optrad, was het enige PVV-lid duidelijk: “Het is overduidelijk dat Mark Rutte door het uitnodigen van Dhr. Jansen, definitief is overgelopen naar de linkse hobby. Het is schandalig en pertinent onaanvaardbaar dat we nu een kabinet hebben van twee extreem-linkse partijen.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better