Foto (c) Vera de Kok

Foto (c) Vera de Kok

Het al voor velen een shock zijn, maar presentator Arjan Lubach was in feite bedoeld om grappig te moeten zijn! De presentator van ‘Zondag met Lubach’ moet het nu vaak hebben van komieken die zijn voorzetten met gemak inkoppen, oorspronkelijk was het de bedoeling dat Lubach zelf de komiek zou zijn. “Het is gewoon anders uitgepakt dan bedoelt”, aldus Lubach, “Bij repetities van de show bleek vaak dat zelfs de cameraman grappiger was. Daar hebben we uiteindelijk maar gebruik van gemaakt.” Wie de cameraman in kwestie is, is niet bekend gemaakt, maar vermoed wordt dat het meerdere cameramensen zijn die grappiger zijn dan de presentator.

De grappen in de show komen uiteindelijk van een team van tekstschrijvers zo blijkt uit onderzoek. “In eerste instantie schreef ik mijn eigen teksten, alleen bleek na de eerste uitzending dat ikzelf gewoon niet grappig was”, bekent de presentator, “Daarom hebben we gekozen voor een team van komedians, die de teksten schrijven.” Om de presentator grappig te doen laten overkomen, beginnen de opnamen voor het programma al op vrijdagmorgen, om op zondagavond genoeg grappige momenten te hebben verzameld. “Het is hard werken, maar zolang hij z’n mond maar houdt, gaat het vlot.”, aldus een de grappenmakers rondom de presentator.

Een van de komedians rond Lubach wil, anoniem, uit de boeken doen, dat de presentator een langdurig contract met de VPRO heeft, waardoor Lubach niet van de televisie gehaald kan worden. “We proberen er dan maar gewoon het beste van te maken”, aldus de komedian, die niet met naam of toenaam genoemd wil worden in een zelfde zin met Lubach. Tot hoelang het contract van de presentator van het programma doorloopt, is niet bekend.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better