Nederlandse vlagPVV-leider Geert Wilders heeft woensdag bekend gemaakt dat, wanneer hij Minister-President wordt, Nederland mogelijk te verlaten. “Als ik Minister-President word, geef ik Nederland weer terug aan de Nederlanders.”, aldus de PVV’er op Twitter. Hiermee geeft Wilders aan zichzelf niet als Nederlander te zien, aangezien het dan terugnemen zou zijn in plaats van teruggeven. De uitspraak zou kunnen betekenen dat de PVV’er na de verkiezingen mogelijk het land zou verlaten. Teruggeven geeft daarbij ook aan dat Wilders zelf een mogelijke verkiezingsoverwinning van de PVV ziet als diefstal, aangezien Nederland op het moment reeds van de Nederlanders is.

Voor Wilders zouden zijn moederland Indonesië, of de ultra-conservatieve Verenigde Staten (bij een overwinning van Donald Trump) een optie zijn. Ook Israël zou een optie kunnen zijn, gezien zijn Israëlische paspoort en dubbele nationaliteit en loyaliteit. De uitspraak zou tevens kunnen impliceren dat Geert Wilders zich na de verkiezingen terug wil trekken in Hongarije, het land waar hij zijn vrouw als importbruid vandaan heeft gehaald.

Het feit dat hij zelf tweede generatie asielzoeker gelukszoeker uit Indonesië is, zou er mee te maken kunnen hebben dat het blonde kamerlid zichzelf geen Nederlander voelt. De uitspraken over dubbele loyaliteit van medelanders met een allochtone achtergrond zou hier duidelijk mee te maken kunnen hebben. “Veel homosexuelen zetten zich voor hun coming-out ook erg af tegen homosexuelen in hun omgeving”, aldus Drs. Robert Wiersma, deskundige op het gebied van gedragsproblemen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better