football-472040_960_720[1]Het eigen doelpunt van Rens van Eijden in de wedstrijd Ajax – N.E.C. was geen toeval. “Nee, daar kan ik eerlijk over zijn”, aldus Van Eijden na de wedstrijd tegen een verslaggever van Presszine, “ik heb een groot deel van mijn jeugd gegeven aan PSV, waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Toen ze me lieten debuteren tegen Liverpool, wist ik dat er een grote carrière voor me in het vooruiticht lag. Dat PSV me daarna te licht vond en me afserveerde, doet me nog altijd pijn.” De centrale verdediger tekende in 2008 een contract bij de Eindhovenaren, die hem direct stalden bij Willem II en een jaar erna lieten vertrekken naar N.E.C..

“Bij N.E.C. heb ik me bewezen klaat te zijn voor de top”, geeft Van Eijden aan, “dat heeft me gebracht tot aanvoerder van de topclub, waarna ik afgelopen winterstop een transfer naar Dynamo Kiev heb afgedwongen. Dat geeft toch wel aan!” Dat de transfer uiteindelijk op het laatste moment af ketste lag volgens de verdedigen niet aan zichzelf. “Ik heb het vermoeden dat PSV daar tussen zat. Die konden het gewoon niet verkroppen dat ze een topper als mij hebben laten vertrekken. Het eigen doelpunt tegen Ajax is dan ook mijn vergelding voor de arrogantie van PSV.” Het was voor Van Eijden inmiddels al het derde eigen doelpunt in een wedstrijd tegen Ajax. “Dat klopt en als ik nog langer in Nederland blijf spelen zullen er nog wel meer volgen. Ik zal die boertjes uit Eindhoven wel eens laten zien wie er hier de baas is!”

Het eigen doelpunt heeft overigens slechts deels gewerkt voor Van Eijden. Ajax speelde de wedstrijd tegen N.E.C .gelijk met 2-2, waardoor het de koppositie van PSV niet heeft kunnen overnemen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better