Foto (c) Kliek

Slechts enkele dagen na het referendum aangaande het associatieverdrag met de Oekraïne, heeft een groep initiatiefnemers reeds een nieuw referendum aangekondigd. Nog voor het eind van het jaar zouden mensen al moeten kunnen stemmen over de benaming van de frietsaus bij de snackbar.

Volgens Rob Huijbrechts van de actiegroep ‘MayoNEEse!’ is er te veel onduidelijkheid of het nu mayonaise is of frietsaus: “De één noemt het mayonaise, terwijl de ander het frietsaus noemt. Dat gezeur moet nu eens over zijn, wij willen dat de snackbars in Nederland duidelijker zijn over de saus. Het is duidelijk saus voor de friet, dus frietsaus. Ook voor toeristen is het dan makkelijker. Ik heb vorige week nog een groep Chinese toeristen gezien die de saus over de Nasi Goreng deden. Omdat de naam mayonaise Chinees klinkt vind ik dat niet eens zo vreemd gedacht van hen. Daarom cafetaria’s van Nederland: Frietsaus!”

Foto (c) Kliek

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better