Marc SamsomDe NS heeft donderdag de eerste nieuwe OV-fiets in gebruik genomen in Amsterdam. De Nederlandse Spoorwegen hebben in totaal 1000 nieuwe OV-fietsen in gebruik genomen. De nieuwe OV-fiets is is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. “De nieuwe fiets is een grote inovatieve verbetering”, aldus Mark Hogers van de NS, “Zo heeft de nieuwe fiets twee wielen, een stuur en een zadel. Ook hebben we dit keer gekozen om de fiets uit te rusten van een fietsframe en trappers.”

In totaal zullen uiteindelijk 2000 nieuwe fietsen in gebruik worden genomen, verdeeld over verschillende lokaties in Nederland. “Het verdelen over het land is een bewuste keuze”, aldus Hogers, “Na grondig onderzoek door de NS is gebleken dat men ook buiten Amsterdam inmiddels bekend is met de fiets. We willen de fiets uiteindelijk ook in de rest van Nederland introduceren. Naar het blijkt zijn er in de Noordelijke provincies nog mensen die nog nooit een fiets hebben gezien. Ook die mensen wil de NS nu bereiken.

Foto (c) Marc Samsom

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better