Beste meneer Erdogan,

Vorige week kreeg heel schrijvend Nederland het advies om u te bestoken met beledigende teksten. Dat had te maken met uw reactie op die Duitse lolbroek, die u associeerde met een verwekker van kleine geitjes. De zogenaamde geitenfokker. In Duitsland inmiddels beter bekend onder de kreet “geitennöker”.

Ik doe daar niet aan mee. Ik vind het meer een zaak voor Marianne Thieme van de partij voor de dieren. Zij moet in uw richting maar stappen nemen. Bovendien wíl ik komende zomer nog op vakantie naar uw land. En aangezien u de persvrijheid aan banden heeft gelegd, wordt dat bezoek na het schrijven van een beledigende tekst natuurlijk lastig.

U heeft het zelf waarschijnlijk niet in de gaten, meneer Erdogan, maar uw land wordt bevolkt door heel veel aardige en vriendelijke mensen waar we als geld-in-het laatje brengende toerist graag toeven. Natuurlijk zijn er soms wat interne conflictjes maar dat lost u als fanatiek bewaker van de democratische waarden probleemloos op. Daar hebben we geen beledigende teksten voor nodig.

En dat u West-Europa chanteert met de vluchtelingen is een legitime manier van diefstal zoals dat ook in de westerse handel gebruikelijk is. Ook geen reden om u te beledigen.

Ik begrijp overigens niet zo goed waarom u zich aangesproken zou moeten voelen. U doet alles goed, maakt geen fouten, bent een geliefd heerser dus waarom zo’n punt gemaakt van wat verdwaalde opmerkingen van een Duitse idioot. En dat u dan ook nog in het buitenland verblijvende onderdanen opdracht geeft om aan u gerichte negatieve uitlatingen te rapporteren is in dit kader natuurlijk helemaal vreemd. Ik vind daar wel iets van, meneer Erdogan. Maar het is natuurlijk nog steeds geen reden om u te beledigen.

Toen een collega van mij u dan ook uitschold voor een “bal gehakt”, heb ik hem meteen aangepakt en gecorrigeerd. U zou dat als een belediging kunnen ervaren en zoals gezegd vind ik dat niet goed. Maar toen hij aangaf dat de bal was gedraaid van geitenvlees, kon ik er wel mee leven en zag ik de humor er wel van in.

Ik heb hem ter beoordeling opgestuurd naar het Turkse consulaat en tevens de datum van onze vakantie aan uw land bijgevoegd.We zijn natuurlijk razend benieuwd of we nu nog zonder kleerscheuren door de ballotagecommissie van uw geheime dienst komen.

Ik ga ondertussen toch nog maar even snel een annuleringsverzekeringetje afsluiten.

Hoor graag van u

Met vriendelijke groet,

Brompot

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better