AjaxNa de aanstelling van oud Feyenoord-middenvelder Peter Bosz, neemt Ajax ook oud PSV-linkshalf over van de andere Joodse club, Maccabi Tel Aviv. Met de overname probeert Ajax het aantal medewerkers met kampioens-ervaring omhog te brengen. “Bosz heeft in 1993 met Feyenoord hun laatste landskampioenschap nog gevierd, heeft met de Rotterdammers in ’92, ’94 en ’95 de beker gewonnen en Hendrie Krüzen is met PSV in 1989 toch landskampioen en bekerwinnaar geworden. Daarnaast is Krüzen met het Nederlands Elftal in 1988 Europees Kampioen geworden.”, zegt een verrukte voorzitter van de Amsterdamse club, “Met Bosz en Krüzen hebben we toch weer 2 man in de gelederen die we zelf hebben opgeleid en inmiddels meer prijzen hebben gewonnen dan de rest van de selectie bij elkaar opgeteld.”

Bosz heeft alvorens hij bij Ajax aan het roer komt al verschillende grote prijzen behaald als trainer. Zo werd hij met AGOVV in 2002 algeheel amateurkampioen van Nederland en met Heracles promoveerde hij in 2005 zelfs naar de eredivisie. Bij diezelfde club werd Hendrie Krüzen in ’85 en ’95 al kampioen van de eerste divisie. “Precies, zo heeft Ajax toch weer mooi een paar oude rotten binnen gehaald die uit de eigen jeugd komen,” aldus de Amsterdamse voorzitter, “en met Drie Krüzen aan boord weten de clubs uit het Oosten van het land ook meteen dat Hendrie een echte clubman is, die zelfs het logo van Amsterdam in zijn naam heeft verwerkt!”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better