Foto (c) Quick fixAls het aan het Diabetesfonds Nederland ligt, heeft de Islamitische gemeenschap dit jaar voor het laatst Suikerfeest gevierd. Volgens de vereniging, die opkomt voor mensen met suikerziekte, is het niet meer van deze tijd dat er een feest wordt gehouden dat draait om een van de meest ongezonde en verslavende etenswaren. “Je zou het kunnen vergelijken met een Sigarettenfeest of een Alcoholfeest”, aldus voorzitter Marc van Gelder van het diabetesfonds, “Suikerziekte is een ernstige zaak en het is ongehoord dat mensen daar mee lopen te feesten. Begrijp ons niet verkeerd, we hebben niets tegen de Islam of de Ramadan, maar willen alleen een vervanging voor het Suikerfeest.”

Het Diabetesfonds heeft inmiddels bijval gekregen van de PVV, die wel iets ziet in het plan om het Suikerfeest in z’n totaliteit af te schaffen. “Laat die Moslims na de Ramadan gewoon Chanoeka vieren, net als alle andere Nederlanders!”, aldus Geert Wilders op Twitter.

Foto (c) Quick fix

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better