Mark RuttePremier Mark Rutte heeft in zijn perstoespraak van deze week aangegeven het associatieverdrag met Oekraïne definitief niet te zullen tekenen. “Het is onze verantwoordelijkheid als regering om naar het volk te luisteren en het volk heeft nee gestemd.”, aldus Rutte. “Daarom zullen we onze collega’s in de Europese Unie, die inmiddels wel al hebben getekend, vragen om een naamswijziging. Als we het nu gewoon Winstverdrag Oekraïne noemen, kunnen we het uiteindelijk toch tekenen en respecteren we het referendum alsnog.”

Voor een naamswijziging is eenmeerder heid van 2/3 van de stemmen nodig in het Europees Parlement. “Door het Winstverdrag Oekraïne te noemen kunnen we het verdrag in ieder geval doordrukken, terwijl het klootjesvolk dan het gevoel heeft dat er winst te behalen valt”, verklaart Rutte, “Aangezien de gemiddelde Nederlander niet weet waar ze over stemmen, maar puur kijkt naar de naam, moet dat wel lukken.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better