friese-friesche-vlag-friesland-provincie-vlaggenclub_1Het kabinet heeft voor woensdag 14 september een referendum aangekondigd dat zal gaan over de onafhankelijkheid van de Provincie Friesland. Het referendum is niet aangevraagd vanuit Friesland zelf, maar door de provinciebesturen van Groningen, Drenthe en Overijssel. In een verklaring van het kabinet staat te lezen dat: De provincies Groningen, Drenthe en Overijssel het zat zijn om telkens opgescheept te zijn met de overdreven grootheidswaar van buurprovincie Friesland, die weigert de nationale vlag en het volkslied te erkennen boven hun eigen provinciale volkslied en vlag.

Mocht het referendum een uitslag hebben die aangeeft dat Het Koninkrijk der Nederlanden Friesland officieel wil afstoten en terug geven aan de zee, zal dientengevolge op maandag 18 september reeds begonnen worden met het opwerpen van nieuwe dijken tussen Friesland en de rest van Nederland. Naar alle verwachting zullen de werkzaamheden rond Kerst zijn voltooid, waarna de dijken die Friesland beschermen tegen het water van de Waddenzee, na kerst kunnen worden doorgestoken. Volgens de Vereniging Waddenzee zouden door het terug geven aan de zee, het Waddengebied met 4 eilandjes worden uitgebreid op de plek waar nu Friesland ligt. De eilandjes worden dan voortaan gezamelijk de Onafhankelijke Frieslanden genoemd. Wat de munteenheid gaat worden is nog niet bekend.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better