Peter_BoszAjax-trainer Peter Bosz heeft zaterdag grote vooruitgang geboekt met zijn team. In de wedstrijden van Ajax tegen AA Gent en Krylya Sovetov verloren de Amsterdammers met respectievelijk 2-0 en 2-1. Ajax verloor onder Bosz eerder de wedstrijd tegen FC Liefering uit Oostenrijk met 4-3 en speelde gelijk tegen de amateurs van AFC met 2-2. “Op dit moment heb ik drie wedstrijden tegen onbenullige tegenstanders weten te verliezen en één wedstrijd tegen een amateurclubje gelijk weten te spelen. Dat maakt een tussenstand van 1 punt uit 4 wedstrijden”, aldus Bosz, “Ik ben dus gewoon redelijk goed bezig, aangezien mijn grote voorbeeld Danny Blind na vier wedstrijden al twee wedstrijden had gewonnen. Gelukkig maar, anders had Nederland zich gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap Voetbal, en we weten allemaal hoe we dan zouden worden afgedroogd door toplanden als IJsland, Wales of Hongarije.”

Over de aankomende Eredivisie is Bosz optimistisch: “We hebben wel wat punten laten liggen, maar ik ga er van uit dat de directe concurrenten toch ook wel enkele punten gaan laten liggen. Als ik realistisch ben en kijk naar hoe dit team de afgelopen weken is gegroeid, ben ik er vrij zeker van dat Ajax aan het eind van het seizoen boven de directe concurrenten Sparta, Willem II en Excelsior zal eindigen en zo degradatie zal ontlopen.”

Bosz geeft aan zich op zijn gemak te voelen bij Ajax. “Ik heb het colledige vertrouwen van het Ajax bestuur en de supporters”, aldus Bosz, “Ze snappen hier mijn ambitie om Danny Blind op te volgen. We zijn nu dus ook met de technisch directeur in gesprek om mijn zoon Gino Bosz over te nemen van SC Cambuur, want ze snappen hier volkomen dat ik mijn zoon een kans moet krijgen, ook al heeft hij geen talent. Dat kennen ze nog van Blind.”

Peter Bosz heeft op 1 juli bij Ajax een contract getekend tot juni 2019.

Originele foto (c) Conceited 2

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better