Opvangcentrum, asielzoekerscentrum, AZC, vluchtelingenopvangDe medewerkers van de 15 binnenkort te sluiten opvanglokaties hebben van het kabinet Rutte een optie gekregen zich te melden bij een van de andere opvanglokaties. “Het is wel fijn dan we niet zomaar aan ons lot worden overgelaten”, aldus Marco Gevers, een van de medewerkers die binnenkort op straat zal komen te staan, “Omdat we nu zonder werk komen te zitten, worden de meesten van ons binnenkort ook uit hun huis gezet. Met een uitkering is de huur tegenwoordig niet meer te betalen, dus komen we ook letterlijk op straat te staan. Dat we dan worden opgevangen in een van de andere opvanglokaties is dan wel fijn om te weten.”

Minister Ploumen van het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de de medewerkers wel op het hart gedrukt dat de opvang slechts voor een half jaar zal zijn. Daarna zullen ze zelf een nieuw onderkomen moeten hebben gevonden, aangezien ze anders het land zullen worden uitegezet.

Foto (c) Braca Karic

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better