Statistieken grafiekDe regering heet in de afgelopen tijd grote fouten gemaakt. Dat is gebleken uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door de rekenfouten is de koopkracht in Nederland afgelopen maand met 0,3% gestegen. De negatieve inflatie, ook wel deflatie genoemd, is vooral veroorzaakt doordat voedingsmiddelen, autobrandstoffen en vliegreizen goedkoper werden. De regering spreekt van een ramp.

“Door dat de koopkracht van de Nederlander is gestegen, is het nu niet meer alleen maar negatief wat de regering voor elkaar krijgt”, aldus een woordvoerder van Premier Rutte, “Daardoor komt de regering positief in het daglicht te staan, blijkt de samenwerking met de EU opeens een voordeel en heeft de oppositie geen weerwoord klaar liggen. Dit is natuurlijk een ramp in Nederland, omdat de Nederlander bij ieder bericht zit te wachten op een negatieve Tweet van Geert Wilders en gesproken commentaren in het journaal van de overige oppositie partijen. De burger weet door het goede bericht nu niet meer waar het aan toe is.”

Ook de benzineprijzen zijn het afgelopen jaar extreem gedaald. Waar vorig jaar een liter Euro 95 ongeveer 1,80 kostte, betaalde de consument afgelopen week zo’n 40 cent minder aan de pomp. Hierdoor weet de gemiddelde automobilist niet meer waar heen te rijden. “Door die goedkope benzine hoeven we nu niet meer zo op het aantal kilometers te letten. We kunnen nu dus veel gemakkelijker een dagje naar zee”, aldus een gefrustreerde automobilist, “Ik hou alleen niet van de zee…”

Het is overigens voor het eerst in bijna 30 jaar dat de koopkracht door deflatie stijgt.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better