Yuri van GelderAfgelopen maandagavond werd turntopper Yuri van Gelder naar huis gestuurd wegens overmatig drankmisbruik op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De kanshebber op een medaille is het echter oneens met zijn straf. Volgens de 33-jarige turner heeft hij geen bier gedronken. “Ik snap al die ophef niet”, aldus Van Gelder, “Het is duidelijk dat we geen alcohol mochten drinken, dus ik het in het Holland Huis de hele avond aan de Heineken gezeten. Daar zijn bewijzen van, dus ik snap niet hoe ze er op komen dat ik aan het bier heb gezeten. Er is een groot verschil tussen Heineken en bier, niet?” Van Gelder mist hierdoor de finale aan de ringen.

In 2009 werd Yuri van Gelder een jaar geschorst voor het gebruik van cocaïne en een jaar later wegens een terugvan in zijn coke-gebruik. “Dat is ook al zo’n misvatting waar ik niets van snap”, aldus de turner, “Als ik een coke krijg aangeboden, ga ik uit van cola. Dat de bond dat iedere keer anders oppakt begrijp ik gewoon niet.”

Foto (c) Youtube

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better