De PVV heeft haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 per direct terug getrokken. De partij doet niet meer mee aan de verkiezingen. Volgens een verklaring van de PVV is het onverenigbaar met de eigen standpunten om nog mee te doen met de verkiezingsstrijd. “De PVV wil dat er strenger gestraft wordt en dat veroordeelde criminelen met een allochtone afkomst het land worden uitgezet. Door de veroordeling van het enige lid van de partij, zou de gehele PVV het land moeten worden uitgezet, terug naar Indonesië. Omdat de heer Wilders weigert het land te verlaten, is het niet meer hard te maken dat criminele allochtonen het land worden uitegezet. De PVV is daardoor hypocriet bezig, en dat past niet bij het partijpamflet van de partij.”

De overige kamerleden van de PVV blijven ook na de terugtrekking in de Tweede Kamer aanwezig, zij het wel als splinterpartijen van de splinterpartij van de VVD.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better