De UEFA heeft aangekondigd om vanaf 2018 alle nationale shirts te verbieden tijdens tournooien, omdat ze te nationalistisch zouden zijn ontworpen. In ruil daarvoor zullen alle landenteams voortaan voorzien worden van blauwe of rode tenues, voorzien van alleen een rugnummer. De ethische commissie van de UEFA heeft dit besloten na klachten van verschillende minderheden. Minderheden in bepaalde landen voelden zich beledigd, omdat zij het nationale team van hun nieuwe land nu niet zouden kunnen supporteren.

Vanaf 2018 zullen naast de nationale shirts ook de namen van de elftallen verdwijnen. Deze zullen worden vervagen door de veelgebruikte bijnamen, mits ze niet conflicteren met de kleuren van de shirts. Zo mag het nationale elftal van België gewoon de Rode Duivels genoemd worden, mits zij instemmen altijd met de rode kleur te spelen. Die Mannschaft is volgende de UEFA geen probleem en het Franse Elftal zal mits zij altijd met blauw spelen, gewoon Les Bleus genoemd kunnen worden. Voor het Nederlands elftal zal echter een nieuwe naam moeten worden verzonnen, aangezien de naam Oranje kan leiden tot verwarring.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better