Danny Blind legt de schuld van het verlies van het Nederlands Elftal tegen Bulgarije neer bij de KNVB. De coach weigert hiermee de hand in eigen boezem te steken, maar geeft de schuld aan KNVB voorzitter Michael van Praag. “Michael belde me twee weken geleden op”, aldus Blind, “en zei me dat ik zo veel mogelijk Ajacieden moest opstellen. Het maakte niet uit of ze konden speelden of niet, het moest.” De coach van Oranja riep daarop in eerste instantie de hele eerste selectie op van Ajax, maar nadat bleek dat buitenlanders niet mochten worden opgesteld in Oranje, kwam Blind uit bij Jong Ajax.

Veel spelers van Jong Ajax hadden wel oren naar een debuut in het Nederland Elftal, maar kregen uiteindelijk geen vrij van school, of mochten niet van hun moeders. Na bij de A1 en B1 te hebben gekeken, kwam Danny Blind uiteindelijk uit bij de C1, vanwaar hij Matthijs de Ligt selecteerde. Uiteindelijk zou Danny ook zoon Daley Blind hebben moeten passeren van de KNVB voorzitter, maar dat weigerde Blind. “Ik heb Van Praag overtuigd Daley toch er in te laten, omdat Daley toch nog iedere nacht met een knuffelbeer met Ajax-shirtje slaapt.”, wist Danny Blind te overtuigen.

Met hoeveel het Nederlands Elftal uiteindelijk heeft verloren wist Blind niet te vertellen. “Nee zeg, denk je nou echt dat ik deze puinhoop heb afgekeken? Ik ben gewoon halverwege de eerste heft naar huis gegaan.”, bekent de bondscoach.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better