Toen ik u gisteren tijdens een NPO nieuwsuitzending in de rechtbank zag zitten om, zoals u het verwoordde: “de daders recht in de ogen te kunnen kijken” , vroeg ik mij af wat deze verdachten indertijd bezielden om u via de sociale media naar het leven te staan. Het is dan ook volkomen terecht dat u het er niet bij heeft laten zitten en deze verdachten heeft aangepakt. U heeft daarin gelijk, volkomen gelijk en daar hoeven we het wat mij betreft verder niet meer over te hebben.

Wat ik mij, nu ik u daar zo zag zitten, wél afvraag, is wat u met al uw acties uiteindelijk heeft bereikt. Zwarte Piet is nog steeds een kinderfenomeen, de partij Denk heeft ondanks uw trommelgeroffel een drietal zetels binnengesleept en uw partij is voordat u uberhaupt het tweede kamergebouw ook maar in zicht had, onderuit gegaan. Nul punten oftewel zero points.

En daar zit u dan met al uw gelijk. Wat ik mij afvraag is of u nu wel zo slim bezig bent geweest. Tenminste als u werkelijk van plan was uw doelstellingen te bereiken. Daar twijfel ik wel een beetje aan want volgens mij bent u slim genoeg om vooraf de negatieve effecten van uw acties in te kunnen schatten.

Ik denk dan ook dat u meer iemand voor de korte scores bent. “Hit and run”, zoals de Engelsen dat noemen.

We zagen u het afgelopen jaar daags op TV en u glom van alle aandacht. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als u aan de andere kant van de discriminatiediscussie had gestaan, u vol verve het evengelie van de blanke meerderheid had verdedigd. Maar goed, dat is slechts een persoonlijke opvatting en niet gebaseerd op feiten.

Ook vraag ik mij af hoe het nu verder met u zal gaan. Ik heb daar overigens wel een voorzichtige opvatting over. Het gaat vast stil worden rond mevrouw Simons. U zult minder op TV worden gevraagd, de interesse voor uw werk als politica zal langzaam afnemen, tv showtjes gaan aan u voorbij en langzamerhand verdwijnt u in de anonimiteit. En mevrouw Simons, dat is eigenlijk zonde van alle energie die u erin gestoken heeft.

Weet u, mevrouw Simons, ook al heeft u het gelijk aan uw zij en staan uw tenen krom in uw schoenen: eeuwenoude tradities bouw je niet in één keer af. Dat heeft zijn tijd nodig.

Wellicht dat u zich voor een volgende ronde, naar verwachtig zo rond november december, eerst eens zou kunnen verdiepen in de ongeschreven effectiviteitswet van Brompot. Die is simpel maar bijzonder effectief.

“Het effect van een missie is omgekeerd evenredig aan de snelheid waarmee het gif wordt toegediend”.

Op zijn Hollands: “Hardlopers zijn doodlopers”, en, “Gij zult het gif langzaam toedienen”.

Wellicht iets om komende periode over na te denken.

Bart

Copyright Brompot April.

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better