‘Wil jij dan straks boven stofzuigen? Het is toch slecht weer.’
Ik vroeg mij meteen af wat de relatie was tot het zuigen van de bovenverdieping en het slechte weeer. Ik vroeg het haar.

‘Wat bedoel je met slecht weer?’.
‘Wat ik met slecht weer bedoel? Ga een uurtje buiten staan.’ Ze keek me aan alsof ik van een andere planeet was komen aanvliegen.

‘Ik bedoel, je zegt net dat het slecht weer is en dat ik dan wel even boven kan zuigen.’
‘Ja, is dat zo moeilijk dan? Wat moet ik nog meer uitleggen?’
‘Nou, gewoon. De reden is dus niet omdat er stof ligt, maar omdat het slecht weer is. En dat vind ik een vreemde reden. Dus vraag ik om uitleg.’

Ze tikte veelbetekenend met haar vinger tegen haar voorhoofd. Daar waar sommige volkeren een rode stip hebben geplaatst. ‘Kijk, als het mooi weer was geweest, had je eindelijk wat in de tuin kunnen doen. Snap je? Het regent nu, dus kun je in plaats van tuinactiviteiten, waarvoor ik overigens al lange tijd geleden een verzoek bij je heb ingediend, boven aan de bak.’

Ik slaakte een diepe zucht en blies de afgewerkte adem in het ballonnetje van de vrouwenlogica. Hij begon enthousiast te zweven.

‘Kortom, je twijfelt aan mijn inzet binnen dit huishouden en verwacht nu dat ik vanwege het slechte weer in plaats van het nutteloos in de tuin grasduinen, wel stof kan zuigen. Oké, gaan we doen.’

Uiteindelijk deed ik liever een huishoudelijke klus dan harken, schoffelen en andere groene activiteiten die ik vanwege mijn Haagse balkon-genen verafschuw.

‘En ook even de douche meenemen’, zei ze terwijl ik met stofzuiger en slang de trap opzeulde.

Na een korte worsteling met de slang, snoer en zuigmond, kreeg ik hem aan de praat en trok ik fluitend baantjes over de slaapkamervloer.

Nu heb ik ooit van een verre buurvrouw, in de volksmond Toos Stofdoek genoemd, op een verjaardagsfeestje gehoord dat als je iemand tevreden wil laten zijn met het resultaat van je zuigactiviteit, je de meubeltjes en overig anders neer moet zetten dan het stond. Goed voor het beeld.

Ik was dus redelijk snel klaar.
‘Stop de klok’, grapte ik toen ik korte tijd later met de volledige apperatuur weer beneden stond.

‘Nu al klaar?’, vroeg ze.
‘Ja, het is niet zo groot allemaal. Paar flinke halen en hatsenflats.’
‘Oké.’ Ik zag aan haar houding dat ze het liefst naar boven was gesprint om mijn “geslaagde” recordpoging te checken. Maar omwille van de vrede liet ze dat maar achterwege.

‘Heb je ook de douche meegenomen?’, vroeg ze. Ik knikte.
‘Je moet alleen nog het spul op de juiste plaats terugzetten.’
‘Terugzetten? Hoe bedoel je?’
‘Ik heb ze vanwege het in de weg staan, aan de kant geschoven. Anders kon ik er niet bij om te zuigen.’

Ze keek me veelbetekenend aan, ze kende de Stofdoektactiek blijkbaar ook, en bezorgde mij vervolgens het gevoel dat mijn zuigrecord vanwege geconstateerde malversaties niet zou worden erkend.

Iets zei mij dat ik daarvoor in de plaats op korte termijn een taakstraf in de tuin ging uitvoeren. Weer of geen weer.

Bart

Copyright Brompot augustus 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better