We hebben het de afgelopen dagen weer mogen meemaken: een aantal optredens van het Nederlands elftal wat zich al zwabberend een weg poogde te banen richting de WK eindronde in Rusland. Poogde, want blijkbaar valt het allemaal nog niet zo mee.

Gelukkig voor de mannen heb ik er, net zoals die 17 miljoen collega-inwoners van dit prachtige land, geen verstand van. En dat moeten we vooral zo zien houden.

Maar staan ze er dan helemaal alleen voor? 

Nee hoor, er zijn gelukkig nog een aantal specialisten aanwezig die er wél verstand van hebben. Zo hebben we behalve de trainer, de hulptrainer en nog een honderdtal mee-schransers ook nog de beschikking over de tv-analisten die na elke wedstrijd de zaak vakkundig analyseren.

En als ik het allemaal zo hoor, hebben ze er zoveel verstand van dat het nog helpt ook.

De bewijzen liggen er inmiddels want mede dankzij deze club analyserende positivo’s zijn er de nodige pelotons slecht functionerende trainers aan de dijk gezet. En dat werkt goed.

Op dit moment ligt zelfs de pas aangetreden Advocaat met zijn kop in de richting van de guillotine. Tenminste, als ik de analyse goed heb geanalyseerd.

Dickie heeft namelijk fout op fout gestapeld en tijdens de recent gewonnen wedstrijd tegen de Bulgaren, heeft hij volgens zeggen verkeerde beslissingen genomen.

Laat duidelijk zijn dat deze analisten over een enorme dosis kennis en ervaring beschikken en dus weten waar ze over praten.

Zo verscheen er een analist in beeld die speler Davy Pröpper interviewde om zijn motivatie te kunnen meten. Altijd handig voor een aanbevelenswaardige eindconclusie.

‘Zag je vanmorgen al aankomen dat je vandaag twee goals ging maken?’, vroeg de analist.

‘Nee, dat heb ik niet zien aankomen’, klonk het blij. En daarmee was de diepgang wel bepaald.

Vervolgens trokken Ron Jans, Ton Egberts en Pierre van Hooijdonk de geweldige eindconclusie: “de kansen op kwalificatie zijn weer wat geslonken”

Dick Advocaat zal ze voor deze scherpe analyse dankbaar zijn.

Ik denk dat er binnenkort weer een kop gaat rollen.

Bart

Copyrights Brompot september 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better