Het oer-Nederlandse broodje kroket is vanaf vandaag toegevoegd aan de internationale dopinglijst van het IOC. Tot het besluit is gekomen nadat is gebleken dat in de voetballerij in de rust broodjes kroket worden genuttigd. Dit zou volgens het IOC tot illegale spelverbeteringen lijden.

Het eerste slachtoffer van de nieuwe dopingregel is Feyenoorder Michiel Kramer. Kramer werd tijdens de rust van Feyenoord – Heracles Almelo betrapt tijdens het toedienen van een broodje kroket. “Ontoelaatbaar”, zo valt te lezen uit een verklaring van Feyenoord, die niets met deze vorm van doping te maken wil hebben.,”ook al was Kramer tijdens de wedstrijd slechts wisselspeler, wij kunnen dit niet toestaan.” Als Kramer in de tweede helft had moeten invallen, was hijalsnog bij de dopingcontrole na de wedstrijd door de mand gevallen.

Kramer krijgt vanwege het dopingschandaal een schorsing van één wedstrijd, een verbod op training van twee dagen en wordt nog dit seizoen ontslagen bij zijn werkgever. Naar de leverancier van het broodje kroket zal onderzoek worden gedaan.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better