bitcoinsDe digitale munt bitcoin is vandaag de $30.000 grens doorgebroken. De bitcoin had afgelopen kerst zo’n 25% van haar waarde verloren, mogelijk doordat investeerders hun bitcoins verkochten na de grote winst van de voorgaande maanden. Eind 2016 kon men Bitcoins kopen voor ongeveer $700 een jaar later december doorbrak de digitale munt de $20.000 grens. Dat de waarde van Bitcoins nu al de $30.000 grens is gepasseerd, komt volgens een woordvoerder van een van de grootste Bitcoin handelplatformen, Coinbase, doordat de munt geen tegenwaarde heeft.

“We kunnen voor de Bitcoin vragen wat we willen. Niemand die ons controleert en dagelijks laten we meer en meer Bitcoins los op internet. Omdat het totaal oncontroleerbaar is, weet niemand waar ze vandaan komen, en waar ze weer heen gaan. Zo nu en dan laten we een beurs crashen, hacken we onze eigen beurzen en laten we zo weer een aantal miljoen Bitcoins verdwijnen. Ondanks dat nog niemand een aanklacht heeft ingediend wegens de hacks, en ook niemand zelf Bitcoins is kwijtgeraakt tijdens een hack van miljoenen Bitcoins, blijven mensen maar vertrouwen in de Bitcoin. Het is op het moment een gouden handel voor ons, mede omdat we de Bitcoins vanuit het niets in de markt kunnen zetten. Op het moment dat de Bitcoin echt klapt, of dat de hoofdsystemen crashen, is iedereen z’n Bitcoins kwijt inderdaad. Maar ach, dan verzinnen we wel weer iets nieuws. Mensen kopen toch wel.”, aldus een woordvoerder van handelplatform Coinbase. Mogelijk wordt begin februari de nieuwe target gezet op $40.000. “Gewoon omdat het kan, wij doen ook maar wat.”

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better