RolstoelHet bestuur van Veilig Verkeer Nederland heeft gepleit voor het verplicht installeren van een snelheidsbegrenzer op rolstoelen. De maatregel wordt geopperd nadat diverse klachten bij de politie zijn binnen gekomen over snelheidsduivels op vier wielen. De vereniging heeft in samenwerking met een bedrijf in Zoetermeer een detector ontwikkeld, die bij een afgelezen snelheid van meer dan 8 kilometer per uur een rem tegen de achterband aan drukt. Hierdoor wordt het voor rolstoelgebruikers onmogelijk om nog te hard te rijden.

Het voorstel wordt in de Tweede Kamer gesteund door Groen Links en de Partij voor de Dieren, die op die manier hopen dathet aantal doodgereden kleine dieren kan worden terug gedrongen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better