Philips stadion psvHet begon met een geslaagde grap op televisie. Theo Maassen die solliciteerde op de vacature voor nieuwe burgemeester van Amsterdam. Bij het sollicitatiegesprek kwam op de vraag “Wat heeft Amsterdam”, het bekende antwoord: “Helemaal niets in Amsterdam”, refererend aan het wederom uitblijven van prijzen bij Ajax. Later gaf Maassen aan de tot Johan Cruyff ArenA om te dopen Amsterdam ArenA, snel weer aan te passen naar Berry van Aerle ArenA. Dit laatste bracht de kersverse landskampioen op het idee het plan van Maassen te omarmen. In een spoedoverleg met de Raad van Commissarissen is bij PSV dan ook besloten Maassen’s grap te jatten en het Philips Stadion vanaf komend seizoen om te dopen tot Berry van Aerle ArenA.

De club heeft vooraf contact opgenomen met Van Aerle, die het idee eerst niet zag zitten. “Te veel eer”, aldus de oud Europees Kampioen, “Doe mij maar gewoon een keer een tientje korting op mijn lidmaatschapsgeld, dan vind ik het al goed zat.” Uiteindelijk stemde het oud PSV-icoon in met de naamgeving. Of het tientje korting op zijn lidmaatschap ook is doorgevoerd, is nog niet bekend.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better