Chris FroomeOndanks dat wielrenner Tom Dumoulin in de derde etappe uitviel na een valpartij, is de Maastrichtenaar bijna drie jaar na dato alsnog uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France 2015. Dumoulin kwam in de derde etappe ongelukkig ten val, waarna hij zijn deelname moest staken. De Gele Trui werd uiteindelijk naar Parijs gebracht door de Engelsman Chris Froome. Bij de Brit werd uiteindelijk een te hoge dosis salbutamol in zijn urine gevonden, waarna de officiële winst werd doorgezet naar de nummer twee, Nairo Quintana. Echter door verschillende dopingschandalen werden steeds meer en meer wielrenners uit het klassement geschrapt. Na de bekentenis van Liewe Westra is ook de laatste gefinishte deelnemer geschrapt, waardoor de organisatie van de Tour geen renners meer overhield in de ranglijst. Uiteindelijk bleken ook alle uitvallers in etappe 4 tot en met 20 helaas niet schoon, waarna de Gele Trui uiteindelijk alsnog overhandigd zal worden aan Tom Dumoulin.

“We streven naar een schone sport”, aldus een woordvoerder van de Tour, “Dat betekent dat we alle dopinggebruikers voortaan uit de uitslagen schappen.” De maatregel heeft tot gevolg dat de Tour de France in de jaren 2013, 2005, 1997, 1983 en 1962 uiteindelijk definitief geen winnaar kunnen noteren.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better