Het Eurovisie Songfestival zal volgend jaar een nieuwe deelnemer kennen. De TV omroep van Palestina is lid geworden van de organisatie achter het beroemde liedjes festival. Het buurland van Israël zal volgend jaar dan ook mee doen in de eerste halve finale van het Songfestival. De deelname was enkele jaren geleden reeds aangekondigd, toen na Israël ook Australië deel nam aan het festival.

Algerije, Egypte, Jordanië, Kazachstan, Libanon, Libië, Tunesië en Vaticaanstad zijn ook reeds jaren lid van de organiserende EBU, maar weigerden vooralsnog deelname. In 1998 was er even strake van deelname door Vaticaanstad, maar uiteindelijk bleek het lied van de deelnemer van Vaticaanstad, Kardinaal Voltaris, plagiaat. De tekst van zijn nummer, ‘Avé Maria’ zou reeds eerder zijn gebruikt in een liedje.

Met welke artiest Palestina volgend jaar zal mee doen, is nog niet bekend. Geruchten spreken over de populaire Palestijnse popgroep H’Amas.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better