Foto (c) Christian Fischer

Onderzoekers van het Biologisch instituut hebben in de tuin van mevrouw Jansen een nieuw soort plant ontdekt. Het zou gaan om een Osmundaceae, waarvan eerder nog gedacht werd dat deze uitgestorven zou zijn in de regio van de tuin van mevrouw Jansen. Botanisten zijn uitgelaten: “Sinds 1627 is er geen 310291222 meer aangetroffen op deze plek, dus het gaat hier om een enorme ontdekking!”, aldus Victor de Koning, hoofd-botanicus aan het Koninklijk Biologisch Instituut van Brussel.

Het onderzoeksteam ontdekte de plans in 2017 bij opgravingen door hoveniersbedrijf De Boer en zoon, maar het duurde tot afgelopen week voordat de biologen de conclussie hebben kunnen trekken. “We twijfelden lange tijd tussen de Helianthus annuus en de Osmundaceae, aangezien beiden vroeger veel in deze contreien voorkwamen. Zeker in de tijd van Vincent van Gogh kwam juist de Helianthus annuus vrij veel voor, waardoor we op een dwaalspoor werden gebracht.” Uiteindelijk is het team blij met de ontdekking; mogelijk wordt een exemplaar overgebracht naar het Biologisch Museum in Leiden.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better