In de wandelgangen van de Amsterdam ArenA (binnenkort de Joop Zoetemelk ArenA) heeft PressZine het laatste nieuws over Ajax opgevangen. Er staat een werelddeal op stapel die naar verluid op 1 juni wereldkundig zal worden gemaakt. Ajax staat op het punt om Swaziland als hoofdsponsor binnen te halen. Het zou gaan om een contract voor maar liefst 5 jaar. Swaziland zou bereid zijn om €100 miljoen tekengeld te betalen en daar bovenop €20 miljoen per jaar.

Deze deal is aan het rollen gekomen via Ajax Cape Town. Koning Mswati III is een enorme fan en huurt de enige Sky Box in het Groenpuntstadion. Koning Mswati is ook kind aan huis bij Ajax Cape Town en schijnt bijzonder goed op te kunnen schieten met Stanley Menzo, de onvolprezen trainer van de club.

Swaziland heeft flink te leiden gehad onder de crisis in Zuid-Afrika en Zimbabwe en het negatieve imago van de plezierjacht. Daarom zet men nu volop in op het toerisme. Ajax zou een geweldig uithangbord kunnen zijn voor de toeristische sector in Swaziland. Op dit gebied heeft het kleine land veel te bieden, bijvoorbeeld een bezoek aan één van de locale leeuwenfokkerijen of meedoen aan de plaatselijk volkssport; rennen met cheeta’s.

Volgens bronnen zijn Edwin van de Sar en Mark Overmars al een aantal keer met vrouw en kinderen op bezoek geweest in Lomamba, de koninklijke residentie. Janneke van de Sar schijnt goed op te kunnen schieten met de 12 vrouwen en 3 verloofdes van de koning. Omdat deze droomdeal Ajax de kans geeft om de achterstand op landskampioen PSV in te lopen, zet de directie zich maximaal in.

Er zijn al een aantal voorwaarden uitgelekt. Op de rug van het shirt komt de tekst VISIT SWAZILAND, op de borst komt in plaats van de huidige griekse held, de beeltenis van Koning Mswati III met de woorden KING MSWATI III FOR EVER en Ajax zal voortaan spelen in de nationale kleuren va Swaziland, blauw, geel en rood. De huidige sponsor Ziggo mag voor komend seizoen nog op het shirt blijven staan, daarna verdwijnt de naam Ziggo. Als laatste eist koning Mswati dat Stanley Menzo de hoofdtrainer wordt en Kroonprins Niugullu de vaste spits. Het zal vele Ajax supporters zwaar vallen maar dit zijn slechts de voorwaarden waar al een akkoord over is bereikt. Het contract lijkt nu van de laatste voorwaarde af te hangen. Volgens goed Swazilands gebruik wil koning Mswati het contract bezegelen door zich te verloven met Johanne, de jongste dochter van Janneke en Edwin van de Sar. De onderhandeling schijnt zich nu vooral binnen huize Van de Sar af te spelen omdat dochter Johanna zich vooralsnog tegen de verbintenis verzet.

[Update] Geen Euro’s maar Likangani!
Er blijkt nogal een misverstand te zijn ontstaan over het sponsorcontract. Bij Ajax dacht men dat het over euro zou gaan maar het blijkt om Lilangani te gaan, de munt van Zwasiland, die toevallig ook het euroteken heeft. De €200 miljoen is dus maar €13,7 miljoen euro (voor 5 jaar)! Bij het ter perse gaan van dit artikel is nog niet bekend of de verloving tussen Johanne van de Sar en Koning Mswati III al heeft plaats gevonden.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better