De ‘belevingsvlucht’ van woensdagmiddag, die inwoners van provincies rondom Lelystad Airport zouden laten horen hoeveel geluid commerciële vluchten op de luchthaven produceren, is positief uitgevallen voor omwonenden van Eindhoven Airport. Hoewel sommige toehoorders het gevoel hadden iets te hebben gehoord, was het overgrote deel het eens: Er was geen overlast van vluchten vanaf Lelystad Airport.

Vanaf 2020 zou als het goed is Lelystad Airport opengaan voor commerciëel vliegverkeer, met toestellen die 10.000 starts en landingen per jaar gaan maken. Door het houden van de ‘belevingsvlucht’ zouden omwonenden van het vliegveld de kans krijgen om met eigen oren te horen wat de eventuele overlast zou zijn. “Valt toch wel mee?”, aldus Margje Jansen uit Oirschot. “Ik hoor niets!”, geeft haar buurman aan, waarop de buurt instemmend bevestigt dat de buurman al jaren doof is.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better