De Golden-Herder-Doedel is de naam van het nieuwe ras. Hobby fokster Gerardien van Enthoven straalt van trots tijdens de presentatie in de Stadsschouwburg. De zaal zat afgeladen vol met hondenkenners en liefhebbers die op het nieuws waren afgekomen. Het is in één klap duidelijk dat Gerardien veel Facebook vrienden heeft en dat het ‘blenden’ de hype is in de hondenwereld.

Na de Labra-Doodle, de Australian Labra-Doodle en de Golden-Doodle wordt er rijkhalzend naar de Golden-Herder-Doedel uitgekeken. Volgens fokster Gerardien, is haar creatie ook supervriendelijk, hypoallergeen, en knuffeltjes zacht maar daar bovenop nog eens enorm trouw en waaks.

Het ‘blenden’ is helemaal hot in de hondenwereld. Het is geïnspireerd op de whisky wereld waar van verschillende whisky’s of jaargangen één ‘blend’ wordt gecreëerd. Gerardien geeft schoorvoetend toe dat haar creatie een toevalstreffer was. Eigenlijk wou ze nog een half jaartje wachten om haar Golden-Doodle teefje IsolaBella te laten dekken toen IsolaBella opeens toch drachtig bleek te zijn. Het bleef een mysterie wie de vader zou kunnen zijn tot de geboorte van de pups. Ze bleken een treffende gelijkenis te vertonen met Samsom, de Duitse Herder van de achterburen. Bij navraag gaven deze buren toe dat Samsom, één keertje maar hoor, over de schutting was gekropen.

Van Enthoven was enkele dage van slag want Golden-Doodles leveren per stuk zo’n €2.500 á €3.000 op en nu zat ze met 10 vuilnisbakjes. Gerardien besloot echter van de nood een deugd te maken en heeft inmiddels de Golden-Herder-Doedel rasvereninging opgericht, de naam gepattenteerd en raskenmerken geregistreerd. Haar vuilnisbakjes blijken plotsklaps het meest innovatieve hondenras ter wereld te zijn en mw. Van Enthoven vraagt nu €6.000 per pup en heeft er nog maar twee over! Applaus voor deze inventieve BrainPort’se.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better