Max VerstappenMax Verstappen heeft zondagavond zijn eerste plek in de Grand Prix van Oostenrijk weer moeten inleveren, nadat hij door de FIA werd gedisqualificeerd. Verstappen, die de overwinning in Oostenrijk veilig stelde door het gehele rijdersveld voor te blijven, werd op weg naar het hotel aangehouden door de Oostenrijkse politie, die een alcoholpromilage van 3,8 promille bij de coureur vast stelde. Volgens de verklaring van Max had de coureur een fles Champagne op, waarna de coureur een boete kreeg opgelegd van €350. De pech was voor de Limburger, toen bleek dat een van de monteurs van Ferrari het voorval zag en meldde bij de wedstrijdleiding. Die besloot daarop Verstappen per direct te disqualificeren. “Als bij de Grand Prix van Engeland, volgende week, blijkt dat Verstappen wederom met alcohol achter de kiezen aan de start verschijnt, zullen we hem van de startgrid halen. Dit gedrag vant niet te tolereren”, aldus een woordvoerder van de Grand Prix van Oostenrijk, “Mogelijk verklaart dit het roekeloze rijgedrag van de jonge coureur.”

Max Verstappen was naderhand niet beschikbaar voor commentaar.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better