Een bijzonder natuurverschijnsel trof Nederland de afgelopen dagen. Vanuit verschillende delen van ons land werd de redactie van Presszine benaderd met foto’s en andere meldingen van dit zeldzame verschijnsel. Volgens meteoroloog Marc Posthuma is het lang geleden dat dit verschijnsel in Nederland te zien en beleven was. De politie Markerwaard kreeg verschillende meldingen van mensen die in grote paniek waren en vanuit de omgeving van Eindhoven zijn verschillende angstige telefoontjes naar de nabijgelegen vliegbasis gepleegd. Volgens de meteorologische dienst kan het weer lange tijd duren voordat het verschijnsel in ons land te zien zal zijn. Kenners van bijzondere natuurverschijnselen hebben het verschijnsel geklassificeerd als ‘ regen’. Wanneer de volgende verschijning plaats zal vinden is niet bekend.

Foto: Karin Graat, Rotterdam

Foto: Chris Pluta, Amstelveen

Foto: Familie Kuipers, Nuenen

Foto: Peter Verschoten, Nijmegen

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better