Ajax

Ajax heeft bij de UEFA aangedrongen de wedstrijden voortaan zonder scheidsrechter af te wikkelen. Dit naar aanleiding van de wederom door een scheidsrechter verloren wedstrijd tegen Valencia, dinsdagavond. Volgens de Amsterdammers is de scheidsrechter altijd een storende factor in een wedstrijd, en zou de rol van de scheidsrechter beperkt moeten worden tot het ophalen van de bal uit het doel en het naar de middellijn brengen na een goal.

Overigens zou de scheidsrechter in de Eredivisie gewoon zijn werk moeten blijven doen, aldus Ajax, aangezien de scheidsrechters van de KNVB doorgaans wel meedenken met de Amsterdammers. Om het voor de UEFA en de KNVB echter makkelijker te maken heeft AJAX een plan B opgesteld, dat inhoudt dat een door Ajax aangestelde scheidsrechter voortaan alle wedstrijden van de hoofdstedelingen zal fluiten. Voor die functie heeft Ajax reeds de heer K. Limero in dienst genomen. “Met de heer Limero zal het allemaal wel goed komen”, aldus Ten Hag. K. Limero is overgenomen van PSV, waar hij jaren in dienst is geweest, maar daar is de leidsman inmiddels vervangen door de heer K. Omopga-Serop.

Wat de reactie van de UEFA is, is nog niet bekend, de KNVB heeft positief gereageerd op plan B.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better