Ajax heeft nóg een nieuwe partner gevonden voor op het shirt: volkszanger André Hazes ‘debuteert’ zaterdag 8 augustus al als sponsor op de mouw van het Ajax-shirt als de club vriendschappelijk tegen RKC Waalwijk speelt. 

PSV en de zanger van het levenslied maken vandaag de deal bekend. Na een jaar onderhandelen wordt de zanger een van de belangrijkste partners van de club en komt zijn naam in vriendschappelijke duels en bekerwedstrijden zelfs op het shirt (de mouw) van Ajax te staan.

“Nu een topband als TOTO en PSV een megadeal hebben gesloten, kunnen wij niet achterblijven”, aldus Edwin van der Sar, “Het is al jaren bekend dat muziek en voelbalstadions goed samen gaan, en als onderdeel van de deal hebben we afgesproken dat Hazes in de rust twee liedjes komt zingen.”

“Het was natuurlijk even goed kijken welke artiest we een plek op de mouw wilden spelden, en we waren al langere tijd met enkele toppers in gesprek. Ik noem hij bij namen als Peter Beense, maar ook bijvoorbeeld de 3J’s. Die laatsten wilden we heel graag strikken, maar het blijkt dat zij fans van Volendam waren, en dat stak toch bij onze supporters.” Ook de naam van BZN ging rond in de ArenA. “Klopt”, geeft Van der Sar toe, “maar daarmee duurden de onderhandelingen te lang. Uiteindelijk bleek dat ze halverwege de onderhandelingen al gestopt waren.”

De komende vijf jaar strijkt de club daardoor naar schatting een extra bedrag van in totaal tussen de één en twee ton per jaar op, al doen de partijen zelf geen mededelingen over de hoeveelheid geld.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better