dark room, donkere kamerDe geruchten waren er al langer, maar nu heeft een onderzoek van de Universiteit van Boston het ook aangetoond: Donker gekleurde mensen zijn inderdaad moeilijker te zien in het donker. Jarenlange studies onder leiding van Professor Benjamin Wilson lieten zien dat mensen met een Afrikaanse afkomst in het donker minder goed zichtbaar waren dan mensen met een blanke huidskleur. “We hadden onze vermoedens al langer, en ook berekeningen wezen in die richting, maar het is natuurlijk altijd maar een berekening”, aldus Wilson, “Door de laatste studies is ons vermoeden daadwerkelijk bevestigd.”

Tijdens de studie heeft Wilson met zijn team een groep van 20 donker gekleurde mannen en een groep van 20 blanke mannen naakt in een grote donkere ruimte gezet, waarbij werd gevraagd de ogen en monden gesloten te houden. De groep blanke mannen werden daarbij sneller opgemerkt dan hun gekleurde soortgenoten. Wat Wilson met de uitslagen van de tests gaat doen is nog niet bekend.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better