De politie in Nederland heeft de inwoners van ons land gewaarschuwd om geen mondkapjes meer te dragen. Het dragen van de mondkapjes is een overtreding van het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Ondanks dat de politie begrijpt dat mensen in verband met het Corona Virus graag een mondkapje dragen, wil de politie wijzen op het landelijk verbod, dat is ingesteld na een motie van de PVV.

Dat de PVV destijds niet nadacht over de gevolgen van de wet, in de volksmond ook wel een Burkaverbod genoemd, vindt de politie opvallend. Een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost had verwacht dat de PVV beter na zou hebben gedacht over de mogelijke gevolgen. Een woordvoerder van de PVV noemt het niet meer mogen dragen van mondkapjes ‘collateral damage’. “Het doel heiligt de middelen”, aldus de PVV op Twitter.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better