zwembad zwemles zwemmen

Zwembaden het Ottenbad en Eikenburg in Eindhoven zullen vanaf 1 januari 2020 voortaan 24 uur per dag open zijn. Het besluit is genomen nadat het gemeentebestuur van de Lichtstad heeft besloten Zwembad de Tongelreep tijdens een aankomende verbouwing twee jaar lang te zullen sluiten. Hierdoor zou een groot probleem ontstaan bij de zwemverenigingen en zwemlessen, wat door de nachtelijke openstelling zal worden opgevangen.

Een woordvoerder van zwembad het Ottenbad geeft aan dat er voortaan van middernacht tot 01.00 uur zwemlessen gegeven gaan worden voor kinderen die les nemen voor zwemdiploma A en van 01.00 tot 02.00 zullen lessen voor zwemdiploma B worden gegeven. Wedstrijden van zwemvereniging PSV zullen voortaan om half 4 ’s nachts plaats vinden.

Dit betreft overigens niet de wedstrijden van de schoonspringtak van de vereniging, aangezien het Ottenbad geen 10-meter toren heeft. Zij zullen de komende jaren onderdak vinden op het dak van de TU/e, waar vanaf het dak van het auditorium een loopplank zal worden gelegd naar de Dommel.

Of de nachturen ook zullen blijven na de heropening van de Tongelreep is nog iet bekend.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better