FeyenoordDe directie van Feyenoord heeft zondagavond, direct na afloop van de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal, een verzoek bij de KNVB ingediend om de punten te hertellen. Volgens de Feyenoord-directie ligt het aantal punten na 90 minuten zo dicht bij elkaar dat er een grote kans is dat er een fout in de telling is gemaakt. De kans zou daardoor bestaan dat Feyenoord uiteindelijk alsnog als winnaar uit de bus komt. De wedstrijd in de Amsterdam ArenA eindigde zondagavond in een 0-1 overwinning voor de Eindhovenaren. “Uiteindelijk hoef je er maar 2 punten naast te zitten en de eindstand is geheel andersom”, berekent technisch directeur bij Feyenoord Martin van Geel, “Het is vaker gebeurd dat het arbitrale trio grote fouten heeft gemaakt, dus eisen wij een hertelling.”

Mocht de hertelling uitwijzen dat Feyenoord alsnog de Johan Cruyff Schaal niet zou hebben gewonnen, stapt Feyenoord naar de rechter om uiteindelijke winst af te dwingen. “Het is bij FC Twente uiteindelijk ook gelukt om via de rechter het voetbal te beïnvloeden, dus waarom ook niet.”, aldus Van Geel.

Foto: Stefan Oost

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better