PSV heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om de wedstrijd AZ -PSV van 12 mei aanstaande te verzetten naar 21 december van dit jaar. Dit, omdat 12 mei niet goed uitkomt in het vakantieschema van de PSV-selectie.

“Nu er een wedstrijd van Ajax gewoon weken verplaatst wordt, omdat de datum van de wedstrijd tegen PEC niet gunstig uit komt, zijn wij in de reglementen gedoken en tot de conclusie gekomen dat er geen limiet zit op het verplaatsen van datums tussen de originele wedstrijd en de nieuwe datum”, aldus Tijs Zonneveld van PSV, “En omdat de laatste speeldag doorgaans toch niet van belang meer is, en PSV de wedstrijd tegen Heracles al in de agenda heeft staan als kampioenswedstrijd, hebben we besloten om de selectie na de platte kar gewoon vrijaf te geven. Zo kunnen ze eerder op vakantie en zijn ze uitgeruster als ze terug komen bij de voorbereidingen voor seizoen 2019-2020.”

Omdat 21 december de eerste vrije datum na de zomerstop is waarop niet gevoetbald wordt in het weekend, is gekozen om de wedstrijd tegen AZ te verplaatsen naar 21 december. “Door die lange busreis naar Alkmaar en terug kan de selectie na het seizoen niet uitgerust op vakantie gaan, wat natuurlijk erg belangrijk is voor onze spelers.” Volgens berichten hebben AZ en Ajax protest aangetekend tegen het verplaatsen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better