Nii Lamptey volgt vanaf januari 2020 Ernest Faber op als trainer/coach van PSV. De 45-jarige Ghanees tekende afgelopen zaterdag een contract dat hem voor 2,5 jaar aan de Eindhovense club verbindt.

Lamptry speelde in het seizoen 1993-1994 voor de Eindhovenaren en werd in dat seizoen topscoorder van de Eindhovense club. Nii geldt sindsdien als een legende en clubicoon. De harde kern van de PSV-fans had in al geruchten gehoord van de komst van het icoon uit Ghana en verwelkomde Nii in de wedstrijd tegen PEC Zwolle dan ook al direct.

John de Jong is verguld met de komst van Lamptey: “PSV staat er om bekend om een familiaire club te zijn en oud-spelers graag aan zich te binden. Berry van Aerle werkt bij ons nog steeds op de postkamer, en Willy ‘De Stofzuiger’ van de Kerkhof geeft nog steeds leiding aan de schoonmaakploeg.” Lamptey leidde de afgelopen jaren in Ghana een voetbalschool, waardoor hij veel ervaring heeft met jonge talenten.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better