Zygarde PokémonDe couppoging, afgelopen vrijdag in Turkije, blijkt veroorzaakt door middel van Pokémon Go. Dat blijkt na onderzoek van de Internationale Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De Pokémon zouden in grote aantallen tegelijk zijn gedropt bij de regeringsgebouwen, waarna hiervan een melding werd gemaakt bij de kazernes. De duizenden Turkse militairen die daarop de straat opgingen bleken uiteindelijk op zoek naar Zygardes en Avaluggs, twee van de zeldzamere Pokémono.

Uiteindelijk bleken slechts 20 van deze Pokémon te zijn uitgezet, waarna geweld en paniek uitbrak dat door velen werd gezien als een coup. Bij de gevechten om deze belangrijke Pokémon kwamen in totaal 265 mensen om het leven.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better