ISISDe Islamitische terreurgroepering IS heeft de aanslag op een eend in het Franse dorpje Sainte Foy de Peyrolières opgeëist. De eend kwam afgelopen vrijdagochtend om het leven bij een bloederige aanslag op een slagerij in het 1500 inwoners tellende dorpje in Zuid Frankrijk. Volgens IS is de Frans-Algerijnse slager Yanis ben Canard door de groepering opgedragen het bloedbad te initiëren. Volgens de Franse politie werkte Ben Canard in zijn eentje en zijn er nog geen medeverdachten op het oog. De verklaring van de politie is daarmee eenduidig met die van IS. Eenderde van de Franse regering echter twijfelt of de verklaring van IS wel klopt, eender waar deze dan ook wel gepubliceerd zou zijn.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better