Het team rond president Trump heeft vergevorderde plannen om zowel de Internal Revenue Service (IRS) als de FBI naar de beurs te brengen of aan te besteden. Met deze onorthodoxe zet verbaast The Donald vriend en vijand. Het rumoer over de shut down is nauwelijks gestild, in de muur werd al niet meer geloofd en hij werd geridiculiseerd maar met dit plan levert Trump de beloofde taart met genoeg ruimte voor een drankje achteraf.

De totale opbrengst van de transacties wordt door economen op $ 6 biljoen ($ 6000 miljard) geschat. Afgezet tegen de begroting voor 2018 van $ 4,1 biljoen is dat genoeg  om het begrotingstekort van de komende 10 jaar te repareren, een 2 keer zo hoge muur langs de grenzen met Mexico én Canada te bouwen en nog een biljoentje of anderhalf over te houden voor leuke dingen als een oorlogje met Noord Korea of een pensioenverhoging voor presidenten.

Als testcase zal waarschijnlijk volgende week al worden begonnen met de aanbesteding van de FBI in Washington DC die dan binnen een maand onder nieuw management zal komen. Onder leiding van first son-in-law Jared Kushner worden prospectussen voorbereid voor de beursgang van de IRS in New York state en Californië. Eind september wordt de knoop doorgehakt welke van de twee het spits mag afbijten. Volgens bronnen heeft de Trump clan zelf bijzonder veel belangstelling voor de IRS en werkt men samen met huisvriend Vladimir aan een investeringsfonds.

De IRS zal over 2018 zo’n $ 3.000 miljard omzetten ofwel ongeveer 8,5 keer meer dan Apple. De beurswaarde zal een reflectie worden van de winst die de private IRS kan maken. Volgens team Trump is een winstmarge van 10% realistisch wat zich in een beurswaarde van $ 3.300 miljard vertaalt.

De omzet van de FBI over 2018 is $ 877 miljard, maar als er goede afspraken worden gemaakt met ketenpartners (lees rechtbanken, criminelen, politici etc.), is een winstmarge van 25% geen utopie. Team Trump denk voor de FBI zo’n $ 2500 miljard te kunnen vangen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better