De D66-fractie in de Tweede Kamer heeft een motie in voorbereiding om al uitzondering nog eenmaal een referendum voor te leggen aan het volk. Onderwerp van het referendum zou zijn of Alexander Pechthold recht mag hebben op wchtgeld, nu hij zich op eigen beweging terugtrekt uit de politiek. Het referendum was een idee van D66, en bleek de grootste misser van de laatste decennia. De blunder wordt echter mogelijk wel overtroffen door de mogelijke afschaffing van de dividendbelasting. Onderdeel van het referendum zou dan ook het wachtgeld van Minister President Mark Rutte worden, op wiens ontslag inmiddels ook gewacht wordt. De motie wordt mogelijk komende week al in stemming gebracht in de Tweede Kamer.

Foto (c) J.M. Luijt

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better