De deelnemerslijst voor de botenparade van Gay Pride Amsterdam is bekend gemaakt en het meest in het oog springend is het feit dat er niet één zogenaamde ‘homoboot’ bij zit. Geen homo’s maar ook geen lesbo’s, bi’s trannies, inter’s, asexies, travo’s. De organisatie heeft zich dan ook genoodzaakt gezien de naam van het wereldberoemde evenement te veranderen in Pride Amsterdam.

De traditionele publiekstrekker, de botenparade, trekt een steeds breder gezelschap waardoor er voor 80 plaatsen maar liefst 450 inschrijvingen zijn. Het hadden er nog meer kunnen zijn maar als noodmaatregel is al in februari besloten om de inschrijftermijn te sluiten. Er hebben zich alleen al 190 gemeenten ingeschreven en meer dan 150 sportverenigingen. Defensie spant de kroon met 17 verschillende inschrijvingen waarvan de helft van de luchtmacht. De militaire luchtverkeersleiders willen mee doen, de vliegtuig-munitie eenheid, het grondpersoneel, de straaljagerpiloten, de vrachtpiloten en ga maar door.een goede tweede is Unilever met 12 verschillende inschrijvingen van onder andere Knorr, Bona, Omo en Zeeuws meisje. Ook de gemeente Rotterdam valt op met 7 inschrijvingen van bijvoorbeeld de plantsoenendienst, de havendienst, de gemeenteraad en het kantinepersoneel.

De organisatie was overrompeld, maar met hulp van voormalig minister en VVD-coryfee Henk Kamp is men toch tot een goed plan van aanpak gekomen aldus de heer Kamp. Er is een puntensysteem opgetuigd op basis van volgorde van aanmelding, maatschappelijke relevantie, uitstraling, en innovatie. Doordat er normaal geen Rotterdammer in de hoofdstad te zien is, zijn alle 7 de inschrijvingen uit de havenstad beloond. Op basis van uitstraling zijn de Commando’s en zowel de vracht- als straaljagerpiloten toegelaten en zo’n 45 sportverenigingen op basis van maatschappelijke relevantie. Proctor & Gamble krijgt 1 plek op basis van volgorde maar alle Unilever-inschrijvingen vissen achter het net. Voor de broodnodige lol doen de Hell’s Angels mee met direct daar achter 3 politieboten.

De heer Kamp zegt het wel te begrijpen dat homo-organisaties niet blij zijn maar hij hoopt dat ze inzien hoeveel impact deze line-up zal hebben voor de internationale acceptatie van de HLBTI gemeenschap. Volgens Kamp laat Nederland zien dat het geen homo’s hoeven te zijn die voor homo’s opkomen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better