Forum voor Democratie-frontman Thierry Baudet heeft bij de Tweede Kamer een voorstel ingediend om oud en nieuw voortaan om 12 uur ’s middags te vieren. Uit een enquete blijkt volgens hem, dat het gros van de Nederlanders niet zit te wachten om op 31 december zo laat nog op te blijven. Het vervroegen van nieuwjaar heeft volgens Baudet nog meer voordelen; Zo hoeven de kroegen met oud en nieuw niet meer zo lang open te blijven, aangezien het gros van de feestvierders om 10 uur ’s avonds al strontlazerus de kroegen uitrolt. Zo wordt de nachtrust van het barpersoneel ook niet meer verstoord, aldus Baudet.

Bijkomend voordeel van het verschuiven van de jaarwisseling, is dat het overdag veiliger is om vuurwerk af te steken. Doordat het ’s nachts vaak donker is, is het gevaar op ongelukken groter dan overdag. Ook kunnen vuurpijlen beter richting een open plek omhoog gericht worden, waardoor er minder schade ontstaat aan gebouwen en bomen.

De Tweede Kamer zal de motie in stemming brengen op 10 januari.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better