320px-Stemmen2Europa heeft zaterdagavond unaniem alsnog voor het handelsakkoord met de Ukraïne gekozen. In een referendum, dat rechtstreeks werd uitgezonden op televiesie over de hele wereld, lieten de Europese kiezers weten voor het handelsakkoord te zijn. Miljoenen kiezers konden via liedjes stemmen op het land dat het beste handelsakkoord zou mogen tekenen. Na een felle strijd tussen onder anderen Israël, Rusland en Australië won de Ukraïne uiteindelijk het handelsakkoord. Tegenstanders van het handelsakkoord hebben nadien nog hun protest uitgebracht. “Het Eurovisiesongfestival moet over liedjes gaan, niet over een handelsakkoord, “aldus een woordvoorder van Geenpeil, “Hier is overduidelijk gebleken dat de kiezers geen verstand van muziek hadden, maar gewoon het slechtste nummer omhoog stemden als protest tegen het referendum van 6 april.” Woordvoorders van de platenmaatschappijen hebben reeds aangegeven niet blij te zijn met de keuze, maar de wens van de kiezers uiteindelijk toch te respecteren.

Foto (c) J.M. Luijt

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better