3FMRadiozender 3FM stopt met het uitzendenvan gepresenteerde programma’s. Dat heeft zendercoördinatrice Sharid Alles vandaag bekend gemaakt bij het vertrek van Michiel Veenstra. Veenstra had vandaag zijn laatste dag als 3FM presentator, nu hij overstapt naar Kink FM. Sharid Alles gaf aan te stoppen met presentatoren op 3FM om enkele redenen. “Allereerst kregen we steeds meer klachten dat de presentatoren van 3FM zichzelf belangrijker vonden dan de artiesten. Dat is natuurlijk slecht voor het imago van de muziek. Ten tweede stoppen we met gepresenteerde programma’s om de kosten te drukken. Er gaan jaarlijks vele miljoenen euro’s belastinggeld naar de presentatoren, terwijl die toch niet gewaardeerd worden. Als laatste reden om te stoppen met presentatoren is het niet meer mogelijk om goede presentatoren te vinden voor 3FM. De reden hierachter is, dat de luistercijfers inmiddels zo zijn terug gelopen dat er naar een gemiddeld programma nog maar 48 mensen luisteren. Dat aantal ligt lager dan een gemiddeld programma op een lokale omroep, terwijl dat gewoon vrijwilligers zijn.”

Nu de programma’s op 3FM voortaan alleen nog maar non-stop zullen zijn, komt er meer tijd vrij voor muziek. “In een gemiddeld programma werden de laatste jaren nog maar 5 platen per uur gedraaid. De rest werd volgepraat door de presentatoren. Dat aantal zal nu worden verhoogd naar 12 tot 13 platen per uur. Er komt dus feitelijk gezien meer muziek op de radio.”

De formatwijziging zal ingaan op 1 januari, tot die tijd krijgen de huidige presentatoren de tijd een andere zender te zoeken.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better